Založ si blog

Pán premiér, poďme spolu nakupovať . .. ..

Srdečne Vás zdravím. Prepáčte, že si dovoľujem osloviť Vás, zaneprázdneného muža, ale ako inak s Vami môže komunikovať obyčajná učiteľka? Samozrejme niečo od Vás chcem.

Pán premiér, potrebujem zošity, kancelárske papiere, výkresy, ceruzky, gumu, perá, modré aj červené, fixky, pravítka, kružidlo, lepidlo, lepiace pásky, magnetky na tabuľu, farby, najlepšie temperové, štetce, tuš, farebné kriedy…… , no a aspoň dve čierne náplne do tlačiarne. Nech Vás nemýli, že ich chcem do svojej tlačiarne, veď aj tak ich miniem na testy a pracovné listy pre mojich žiakov.

Všetko si kupujem na začiatku školského roka a potom v priebehu roka všetko dokupujem podľa potreby. Ale akosi mi to tento raz nevychádza. Tie moje detiská potrebujú nové topánky. Aj z nohavíc vyrástli …. a stále sú hladné. To viete, prírode nerozkážem!

Učím malých žiakov a potrebujem si vyrobiť veľa pomôcok, pretože učebnice, ktoré nám poskytujete zadarmo, sú nemožné a chaotické a nedajú sa podľa nich plniť učebné osnovy. Tie vyhovujúce by museli platiť rodičia, ale väčšina má finančné suchoty (dve – tri školopovinné deti, nezamestnanosť, firmy, ktoré neplatia zamestnancom, atď., atď.) Rada by som moderne a zaujímavo učila, ale môj desaťročný počítač a projektor mi na to nestačia. Nie, nesťažujem sa, rada a ochotne si pomôcky a pracovné listy vyhotovím. Sú aspoň šité na mieru pre mojich žiakov, nie ako Vaše často nepoužiteľné a zbytočné miliónové pomôcky.

Pretože školy majú málo peňazí, bláznivo sa šetrí na všetkom, a tak mám nárok len na dve biele kriedy na deň. Dokonca aj špongiu na tabuľu som si musela priniesť. Od začiatku školského roka, kedy som si kúpila všetky uvedené kancelárske potreby, prešlo niekoľko mesiacov a už nemám nič. Viem, mala by som si ich šetriť, ale moji malí loptoši si často zabúdajú pomôcky (s obľubou hovorievajú, že na vine je maminka, lebo im ich nenabalila), a keď chcem, aby pracovali, požičiavam im svoje ceruzky, pastelky, farby a pod. Ešte aj tie farebné kriedy mi, beťári akýsi, minuli na obrázok na tabuli, ktorým ma chceli prekvapiť a potešiť. No povedzte, môžem sa na nich hnevať? Magnetky potrebujú na svoje vlastné pokusy a preto si ich tiež pravidelne dokupujem. Musím predsa podporovať ich bádateľské sklony!

Pán premiér, blížia sa voľby a Vy potrebujete každý cent na volebnú kampaň. Chápem, že nám nechcete zvýšiť platy, ani dať peniaze školám, aby mohli kúpiť potrebné veci. No nemohli by ste na predvolebných kortešovačkách Vašej strany rozdávať uvedené kancelárske potreby namiesto balónikov a iných agitátorských taľafatiek? Sľubujem, že budem chodiť na všetky. Myslím, že by sa účasť na Vašich mítingoch  zvýšila o väčší počet učiteľov. (Nuž čo, prisúdili ste nám úlohu žobrákov, aspoň by sme nežobrali od rodičov.) Budeme Vás potom voliť? Ja určite nie.

Mám ešte jeden návrh: Poďme spolu nakupovať do papiernictva a Vy ako solventný gentleman všetko zaplatíte!

S pozdravom

učiteľka

P.S. Ozaj, vždy sa z chuti zasmejem, keď si predstavím, ako si idete kúpiť kancelárske potreby, aby ste mohli dobre a kvalitne vládnuť.

Dobrý vtip, nie?

Sú naši žiaci hlúpejší ako deti z okolitých krajín?

23.02.2016

„Slovenské školstvo upadá, deti sú hlúpejšie.“ Tieto a podobné tvrdenia počúvame denne a na všetkých úrovniach. Som učiteľka a preto viem, koľko energie, námahy a času investujem do vzdelávania a výchovy svojich žiakov napriek zložitým podmienkam, aké nám nastolila školská reforma a úsporné financovaniu škôl. Kritici sa odvolávajú na medzinárodné [...]

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 7907x
Priemerná čítanosť článkov: 3954x

Autor blogu

Kategórie

Archív